AKSARAY / SULTANHANI - Yeşiltömek Ortaokulu

Ara

Türk Kızılayı tarafından "Engelsiz İlk Yardım Projesi" kapsamında görme ve işitme engelli bireylere yönelik geliştirilen ilk yardım rehberlerine, dijital içeriklere ve videolara Türk Kızılay İlk Yardım Web Sitesinden (www.ilkyardim.org.tr) erişilebilmektedir.

Öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilerin  bilgilerine

Kas

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

"Sözlük Özgürlüktür" sloganıyla Bakanlığımıza bağlı resmî/ özel eğitim kurumlarında öğrenim gören tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik uygulanacak söz konusu projenin uygulama kılavuzu ile tüm kademeler için ayrı ayrı hazırlanmış eylem planları ekte gönderilmiş olup proje faaliyetlerinin yazı eki eylem planlarına uygun olarak titizlikle yürütülmesi hususunda;

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Ömer Faruk YELKENCİ

Bakan a.

Bakan Yardımcısı

Kas

Ekm

Konu: O'nu Oku O'nu Yaşa Temalı Yarışma

İlgi    : a) Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi.

b) Genel Müdürlüğümüz evrak sisteminde kayıtlı 19.09.2023 tarihli ve 84433321 sayılı yazı.

Peygamber Sevdalıları Vakfının Türkiye geneli resmî/özel ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik O'nu Oku O'nu Yaşa temalı yarışma düzenleme talebi ilgi (b) yazı ile bildirilmiştir.

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 9 Eylül 2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelikte ülke, il/ilçe ve okul genelinde ortak yazılıların yapılacağı; il/ilçe ve okul genelinde gerçekleştirilecek ortak sınavların ise il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüklerince hazırlanacak konu soru dağılım tabloları çerçevesinde uygulanacağı belirtilmiştir. 28-29 Eylül 2023 tarihlerinde yapılan İl sınıf/zümre kararları sonrası 2023-2024 yılı 1. dönem konu dağılım soru tabloları Aksaray İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yayımlanmıştır.

Eyl

ĞRENCİ DAVRANIŞLARINI DEĞERLENDİRME KURULU NEDİR?

Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğrencilerin ilgi, istek, yetenek ve ihtiyaçlarını belirleyerek olumlu davranışlar kazanmaları ve olumsuz davranışların önlenmesi için öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu oluşturulur.

Eyl

Türkiye genelinde eğitim öğretim faaliyetlerinde ve uygulamada eşgüdümün sağlanması, ölçme ve değerlendirmede etkin sonuçlar elde edilmesi ve 2023-2024 eğitim öğretim yılında yapılacak yazılı sınavlarda birlikteliğin sağlanması amacıyla sınıf/alan zümrelerince derslerin yıllık planlamalarında kullanılmak üzere ders bazlı yıllık çerçeve planlar hazırlanmıştır.

Ekte yer alan söz konusu yıllık çerçeve planların sınıf/alan zümre öğretmenlerince okulların mevcut durumları ve ihtiyaçlarına göre uyarlanarak kullanılması hususunda;

Gereğini bilgilerinize rica ederim.

Ömer Faruk YELKENCİ

Bakan Yardımcısı

Ağu

Öğretmen ve öğrenci başvuruları 25-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında alınacaktır.

İklim TEMA Eğitim Portalı

Genel Müdürlüğümüz ile Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA)  arasında ilgi anlaşma ile  projeler, öğrencilerin başta toprak ve su olmak üzere tüm doğal varlıkları koruma, çevre ve tükenebilir varlıkların bilinçli kullanılması konularında edinilen bilgilerin hayata geçirilmesini sağlama ve ekolojik okuryazarlık bilincinin artırılması  amacıyla 81 ilde okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarımızda gönüllü öğretmenlerce yürütülmektedir.

Söz konusu iş birliği anlaşması gereğince çocukların mevsimler ve iklim hakkında bilgi edinmelerini, insan etkisi ile oluşan hava sıcaklığındaki artışın canlılarda ve doğada neden olduğu değişim ile iklim değişikliğine karşı günlük hayatta alınabilecek önlemler konusunda farkındalık geliştirmelerini amaçlayan İklim Değişikliği Eğitim ve Farkındalık Projesi kapsamında İklim TEMA Eğitim Portalı (https://iklimtema.org/) tasarlanmış olup öğretmenlerimizin erişimine açılmıştır.

İklim TEMA Eğitim Portalı hakkına Ek-1'de yer alan dosyada belirtilen eğitim materyalleri ve kaynaklara https://iklimtema.org/ adresinde tüm okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin ulaşabileceklerine dair Bakanlığımıza bağlı resmî anaokul, ilkokul ve ortaokullara gerekli duyurunun yapılması hususunda;

May

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan "Anız Yangınlarının Önlenmesi İle İlgili Valilik Genelgesi" ekte sunulmuş ve Anız Yakmanın zararları aşağıda anlatımıştır.

Şbt

Bakanlığımız Teftiş Kurulu Başkanlığının "Kazanç Getirici Faaliyetler" konulu ilgi yazısı ekte sunulmuştur.

Tüm öğretmen ve pesonelimize duyurulur.

Sınıf Rehberlik Programları

Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonunda yer alan "rehberlik hizmetlerinin ihtiyaçlara yönelik olarak yeniden yapılandırılması" hedefi doğrultusunda kapsamlı okul rehberlik programları çerçevesinde sınıf rehberlik programlarının yenilenmesine yönelik olarak Genel Müdürlüğümüzce bir çalışma yürütülmüştür. Bu çalışma doğrultusunda okul öncesinden ilköğretimin son sınıfına kadar her sınıf düzeyi için akademik, sosyal duygusal ve kariyer gelişim alanlarını kapsayan sınıf rehberlik programları hazırlanmıştır. Hazırlanan programlar Talim ve Terbiye Kurulunun 09/07/2020 tarihli ve 17 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.  Programlara https://orgm.meb.gov.tr/www/sinif-rehberlik-programi-yayimlandi/içerik/1396 bağlantısından erişim sağlanabilmektedir.

Söz konusu programların tüm okul ve kurum müdürlüklerine duyurulması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Mehmet Nezir GÜL

Bakan a.